Turkki trimmaamalla juhlakuntoon

Joulunodotus on vielä vähän ihanampaa, kun jokaisen päivän voi aloittaa kauniilla ja huolitellulla turkilla. Tässä ovat Joulun parhaat turkinhoitovinkit by Kuonolan asiantuntijat Rita ja Erika.

Ritan ja Erikan mukaan jouluna tärkeintä on hiljentyminen arjen kiireistä ja rento yhdessä olo. Joulua edeltävää tehtävälistaa kannattaakin Kuonolan asiantuntijoiden mukaan tarkastella kriittisesti ja miettiä mitä palveluita voisi ulkoistaa. Kaikkea ei enää tarvitse tehdä itse. Hyvänä esimerkkinä Erika ja Rita tuovat esille koiran pesun. Koira kannattaa tuoda Kuonolaan pestäväksi, jossa pesutilat ja aineet on suunniteltu juuri koiran pesemistä varten. Näin koiran pesu on sekä koiralle että pesijälle miellyttävämpi kokemus.

Kuonolassa koira pestään, kuivataan ja kammataan huolellisesti ja korvat puhdistetaan ja kynnet leikataan. Erikan ja Ritan mukaan kuivaus tehoföönillä irrottaa myös irtokarvaa enemmän kuin pyyhekuivaus tai föönaus kotona. Näin irtokarvat jäävät meidän huoleksemme – eivät sinun kotisi lattialle. Kuonolassa pesu tehdään luonnonmukaisilla tuotteilla, jotka jättävät jälkeensä kauniin, kiiltävän lopputuloksen. Halutessasi hoito viimeistellään suihkeella, joka jättää turkkiin hyvän tuoksun.  Pesupakettiin voi varata myös kasvojen alueen tai tassujen trimmaamisen tai hygieniatrimmin (pepun ja nivusalueen siistimisen).

Erikan ja Ritan mukaan joulunalusaika on suosituinta aikaa laittaa koiran turkki kuntoon. Trimmattavat rodut trimmataan ja nypittävät koirat nypitään ja turkki siistitään omistajan toiveiden mukaisesti.Enemmistö asiakkaista haluaa koiransa turkin trimmattavaksi lyhyeen lemmikkimalliin. Tämä on ehdottomasti suosituin trimmauspalvelu myös Kuonolassa. Turkki leikataan sovittuun lyhyeen malliin koneella ja saksilla muotoillen. Tämä malli sopii lemmikkikoirille, joiden turkin halutaan olevan helppohoitoinen mutta kaunis.

Niille, jotka pitävät turkin hoidon helppoudesta Rita ja Erika suosittelevat turkin leikkaamista kauttaaltaan lyhyeksi. Tällöin turkki leikataan kauttaaltaan lyhyeksi koneella ja turkin pituudeksi jää noin 0,5-1cm. Tällainen trimmaus sopii Erikan ja Ritan mielestä koirille, joiden elämässä on vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja omistajille, jotka pitävät huolettomasta ja helppohoitoisesta turkista.

Turkin leikkaamista lyhyeen lemmikkimalliin tai turkin leikkaamista kauttaaltaan lyhyeksi voi Erikan ja Ritan mukaan suositella esimerkiksi villakoira-, havanna-, coton de tulear- ja bichon-roduille sekä muun ohessa labradoodle rodulle.

Rita ja Erika painottavat, että Kuonolassa kuunnellaan tarkkaan omistajan toiveita turkin hoidosta ja trimmauspalvelua tarjotaan aina koiralähtöisesti ajatellen koiran hyvinvointia. Taitavat trimmaajamme loihtivat koirasi turkista paitsi kauniin myös keliin sopivamman ja käytännöllisen.  Vaikka toiveenasi ei olisikaan koko koiran ajelu kauttaaltaan, jo pidempien karvojen siistiminen esimerkiksi mahasta ja jaloista vähentää sisälle kantautuvan kuran ja hiekan määrää. Siistimme koirasi turkin toiveidesi mukaan, oli koirasi sitten kaupunkikoira tai jokaisen mättään kyntävä luonnossa liikkuja.

Kun siis Joulun alla pohdit koirasi pesua, trimmausta tai nyppimistä, tuo se meille. Me hoidamme homman.

Kaiken rotuiset koirat ovat lämpimästi tervetulleita hoitoihimme! Mikäli et ole varma, millainen koirasi turkkityyppi on, tule käymään ja valitaan koirallesi yhdessä parhaiten sopivat trimmauspalvelut!

Ihanaa ja huoletonta Joulunalusaikaa!

Toivottavat trimmaajat Rita ja Erika