Trimmauksella turkki kuntoon kesän jälkeen

Loma alkaa olla lopuillaan, koirat ovat saaneet nauttia pitkistä metsälenkeistä ja omistajien kanssa rentoutumisesta. Kovilla helteillä on ollut ihana hypätä viileään veteen polskimaan. Kesästä kuuluukin nauttia, mutta täytyy muistaa, että koiran turkki ei lomaile. Runsas uiminen saattaa aiheuttaa takkuja varsinkin, jos koiran turkki ei pääse kuivumaan kunnolla. Metsästä mukaan tarttuvat oksat ja risut saattavat katkoa karvaa ja edesauttaa takkujen syntymistä.

Jos tuntuu että turkin palauttaminen takkuisesta kesäturkista siistiin arkiturkkiinon kotioloissa vaikeaa, auttavat meidän ammattitaitoinen henkilökunta mielellään. Meillä löytyy jokaisen tarpeisiin apu. Joillekin auttaa perusteellinen pesu ja harjaus oikeilla välineillä, kun taas toisille auttaa turkin leikkaus tai ajelu.

Meillä pestään koirat laadukkailla shampoilla ja hoitoaineilla, jotka poistavat tehokkaasti likaa. Turkki kuivataan huolellisesti tehokkaalla föönillä, joka myös poistaa irronnutta pohjavillaa. Koira harjataan perusteellisesti, jolloin saadaan takkuja avattua sekä risut ja roskat pois turkista. Joskus turkki on päässyt niin pahaan takkuun, että se joudutaan ajelemaan lyhyeksi, jolloin turkin kasvatus voidaan aloittaa alusta.

Turkki on hyvä hoitaa kesän jäljiltä, sillä takuton ja puhdas turkki on helpompihoitoinen syksyn tulevia kurakelejä ajatellen. Syksyyn voi valmistautua myös leikkaamalla koiralle lyhyt lemmikkimalli. Tällöin koiralla säilyy rodunomainen tyyli, mutta hieman lyhyempänä ja helpompihoitoisena versiona.